Що приготувати з печінки?

На даний момент в магазинах можна придбати фактично всі, і вже не треба настільки не мало часу розтрачувати на виготовлення вечері. Досить мати в морозилці припас якогось напівфабрикату, який можна стрімко розігріти і … готово! Але, погодьтеся, як все-таки приємно є продукт власного виготовлення. Ви розумієте, з чого він зроблений і зможете бути переконані, що ніяких шкідливих речовин там не міститься, а блюдо, приготоване вами, принесе тільки користь. Зараз ретельно зупинимося на печінці та стравах з неї.

Спочатку, необхідно відзначити, що печінка – дуже потрібний продукт, який містить усередині себе масу підходящих організму мінеральних речовин (залізо, кальцій, натрій тощо), вітамінів (А, В, С) і амінокислот, тому цей продукт харчування повинен заходити в раціон кожної людини. Не рахуючи того, вона так корисна, що одна її порція може стати джерелом місячної норми вітамінів. Ще, в ній міститься речовина під заголовком гепарин. Він підтримує в нормі згортання крові, що дуже принципово для запобігання інфаркту міокарда. Ось така виявляється корисна печінка!

Що можна приготувати з печінки?

Ми хочемо запропонувати вашій увазі кілька рецептів і покладаємо надії, що ви відшукайте, те, що вам сподобається.

Печінка по-строгановськи

Вам знадобиться:

  • 500 р. Печінки (можна яловичої або курячої)
  • 300 р. Сметани
  • 200 р. Лука
  • сіль, перець, рослинна олія
  • Рецепт виготовлення:

  • Цибулю подрібнити і посмажити на олії до золотистого кольору.
  • Печінка добре помити, очистити від плівок і порізати соломкою або брусочками.
  • Покласти печінку в сковороду до цибулі, посолити, поперчити і обсмажити з усіх боків на середньому вогні.
  • Додати сметану (якщо сметана густа, то можна її розбавити водою) і тушкувати 15 – 20 хв.
  • Зараз блюдо готове до подачі до столу!

    Що приготувати з курячої печінки? Куряча печінка в сметані

    Рецепт цієї страви дуже простий, кількість інгредієнтів знаходиться в залежності від того, скільки ви бажаєте приготувати.

    Отже, рецепт виготовлення:

  • Печінка порізати і замочити на 20 хв. в молоці.
  • На сковороді обсмажити цибулю.
  • Дістати печінка з молока і обваляти в борошні.
  • Викласти її в сковороду до цибулі, додати сіль, перець і підсмажити 10 хв.
  • Потім влити сметану і тушкувати на середньому вогні 5 хв. В кінці додати найсвіжіший кріп.
  • Що приготувати з яловичої печінки? Печінковий тортик

    Для коржів вам необхідно:

  • 500 р. яловичої печінки
  • 2 яйця
  • 0,3 л. молока
  • сода на кінчику ножа
  • борошно
  • сіль, перець, приправи
  • Для нутрощі:

  • цибуля
  • морква
  • майонез
  • часник
  • Виготовлення:

  • Печінка пропустити через м'ясорубку, додати яйця, молоко, соду (погашену), сіль, перець і борошно. Замісити тісто, суміш повинна бути як на оладки.
  • Випікати на сковороді по одному млинцю, прожарівая з двох сторін.
  • Для нутрощі, пошеркайте моркву, поріжте дрібно цибулю і обсмажте їх на рослинному маслі.
  • Змішайте цибулю та моркву з майонезом і додайте часник за смаком.
  • получившейся консистенцією промажте кожен млинець і складіть їх один на одного, щоб вийшов тортик.
  • Зверху тортик можна прикрасити зеленню.
  • Дайте йому охолонути і настоятися і тортик готовий!
  • Пропонуємо вашій увазі черговий рецепт страви з печінки. Воно готується дуже стрімко і просто і не просить додаткових речових витрат.

    Печінка з часником в сухарях

    Вам знадобиться:

  • приблизно? кг. яловичої печінки
  • 2 ст. л жиру
  • 1 ст. л вершкового масла
  • 4 зубчики часнику (можна більше або менше, на ваш розсуд)
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • сіль, перець за смаком
  • Виготовлення:

  • Печінка помити, очистити від плівок, порізати середніми шматочками. Зробити ножиком насічки повдоль і впоперек.
  • У насічки укласти порізаний часник, посолити, поперчити, обваляти в панірувальних сухарях і трохи обсмажити з двох сторін.
  • Потім викласти печінку на змащене жиром деко і запікати в духовці приблизно 10 хв. при температурі 180 градусів.
  • Дане блюдо краще подавати з картоплею і овочевим салатом.

    Що приготувати зі свинячої печінки? Печінкові оладки

    Склад:

  • 500 г свинячої печінки (можна і яловичої)
  • 3 середньої цибулька
  • 1/2 ст. манки
  • 1/2 ст. борошна
  • 1 ст. л. майонезу
  • 1 ч. л. соди
  • 2 яйця
  • перець, сіль за смаком
  • Виготовлення:

  • Печінка і цибулю пропустити через м'ясорубку.
  • Додати манку, муку, яєчка, майонез, соду, сіль і перець.
  • Всі копітко перемішати і дати настоятися 30 хв.
  • Розігріти сковороду, налити на неї рослинної олії і випікати оладки на середній температурі.
  • Що приготувати з печінки тріски? Закуска «Ностальгія» (з російської часу)

    Вам необхідно:

  • 1 банка печінки тріски в маслі (200 г)
  • 4 варені яєчка
  • цибуля зеленуватий
  • перець темний мелений
  • Виготовлення:

  • Розім'яти виделкою печінку тріски.
  • Дрібно порізати 2 цілих яєчка і 2 жовтки, 2 інших білка порізати і відкласти.
  • Змішати тріску з яєчками, додати дрібно порізану цибулю і перець.
  • Сформувати кульки, обваляти їх в останніх білках і в зеленуватому луку.
  • Що ще можна приготувати з печінки тріски? Пропонуємо вашій увазі рецепт салату.

    Салат з печінки тріски

    Ось що вам необхідно на 2 порції салату:

  • 2 варених яйця
  • 250 р. консервованої печінки тріски
  • 1 варена картоплина
  • 150 р. зеленуватого горошку
  • 1 мала цибулинка
  • пів-лимона
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • сіль за смаком
  • Виготовлення:

  • Цибулю і картоплю очистити, картоплю порізати кубиками, цибулю подрібнити.
  • Печінка тріски дістати з банки і дрібно порізати.
  • Очистити яєчка, відокремити жовтки від білків.
  • Жовтки подрібнити і змішати їх з картоплею, і трісками. Додати зеленуватий горошок.
  • Лимон порізати часточками. Білки дрібно порізати.
  • Салат заправити рослинним маслом, додати сіль і перець, розкласти по тарілках.
  • Прикрасити салат лимоном, посипати зверху білком.
  • Салат готовий!

    Природно, це далеченько не повний перелік рецептів. Ми спробували підібрати вам більш гідні уваги і в той же час, ординарні у виготовленні, страви. І зараз, якщо у вас в холодильнику виявиться свиняча, куряча або яловича печінка те, що можна приготувати з, її ви вже розумієте. І до речі, не завжди прінціпно принципово, щоб блюдо було приготовлено конкретно з такою печінки, позначеної в рецепті. Тут вже справа смаку кожної людини. І якщо ви віддаєте перевагу, наприклад, яловичої печінки, то всі перераховані вище блюда (крім страв з печінки тріски) можна приготувати конкретно з неї!

    Смачного! Балуйте власних рідних і близьких здоровою і корисною їжею! І отримуйте насолоду від кулінарного процесу!

    Джерело: a-yak.com